Recepat za čokoladnu tortu

Priprema

Vreme pripreme:
30 min
  1. 1
    Sastojke za biskvir smiksati uliti u kalup te peći na 180*c 20 minuta. Kada se biskvit ohladi u kafu dodati trećinu orahovca i ruma te u to umočiti biskvit. Paziti da biskvit ne bude prenatopljen.
  2. 2
    U posudi smiksati omekšani maslac i 2 kašike šećera te dodati čokoladu otopljenu na pari.
    ” Pavlaku ostaviti da vri potom uliti u čokoladnu smesu te dodati ostatak orahovca i ruma i dobro izmiksati.
  3. 3
    Nanjeti kremu preko biskvita i držati u frižideru  najmanje 24 sata prie serviranja.

Posluživanje

Servirati s šlagom.
Prijatno

Sastojci

  • Biskvit

  •  5 jaja
  •  4 kašike šećera
  •  1 vanilin šećer
  •  2 kašike brašna
  •  2 kašike kakaa
  •  1/2 praška za pecivo
  • Krema

  •  500 g čokolade za kuvanje
  •  100 g maslaca
  •  2 kašike šećera
  •  500 ml pavlake za kuvanje
  •  1 šoljica gorke kafe
  •  30 ml ruma
  •  30 ml orahovca ili kruškovca

Leave a comment