Priprema
- Vreme pripreme:
- 30 min
- 1
Sastojke za biskvir smiksati uliti u kalup te peći na 180*c 20 minuta. Kada se biskvit ohladi u kafu dodati trećinu orahovca i ruma te u to umočiti biskvit. Paziti da biskvit ne bude prenatopljen.
- 2
U posudi smiksati omekšani maslac i 2 kašike šećera te dodati čokoladu otopljenu na pari.
” Pavlaku ostaviti da vri potom uliti u čokoladnu smesu te dodati ostatak orahovca i ruma i dobro izmiksati. - 3
Nanjeti kremu preko biskvita i držati u frižideru najmanje 24 sata prie serviranja.
Posluživanje
Servirati s šlagom.
Prijatno
Sastojci
-
Biskvit
- 5 jaja
- 4 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike brašna
- 2 kašike kakaa
- 1/2 praška za pecivo
-
Krema
- 500 g čokolade za kuvanje
- 100 g maslaca
- 2 kašike šećera
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 1 šoljica gorke kafe
- 30 ml ruma
- 30 ml orahovca ili kruškovca